Verksamhetsåret

som har gått

Pandemin fortsatte under 2021 att vara ett hinder för branschen. Men trots att den på en del håll tvingade oss att bromsa in har året varit fullt av nya intressanta projekt. Expansionen av näringslivet i norra Västerbotten har gjort avtryck i Skellefteå i form av många nya uppdrag, men det är också lätt att lista spännande jobb från 2021 hos enheterna i Umeå, Lycksele, Hemavan, Sundsvall och Jörn. Vi gläds även åt att antalet medarbetare har vuxit från 435 under 2020 till 470. Vi har med andra ord fortsatt att bygga ett levande Norrland.  

Viktiga händelser från 2021

2021

Prestigeprojekt i Hemavan

Prestigeprojekt i Hemavan

Contractor kommer att bygga 21 nya bostadsrätter i Hemavan. Det nyproducerade lägenhetshuset i Gondolbyn byggs i fyra plan och ska som namnet antyder ligga perfekt placerat intill gondolliften. Projektet är ett av Contractors största hittills i Hemavan, med en entreprenadsumma på cirka 40 miljoner kronor. 

Gigantiskt jobb åt Boliden Rönnskär

Gigantiskt jobb åt Boliden Rönnskär

Contractor Skellefteå har ett riktigt intressant projekt på gång på Rönnskärsverken. En ny slaggkrossramp som är 70 meter lång och sex meter bred ska byggas. Rampens betongväggar ska bli tio meter höga ovan mark, där tjockleken är 80 cm i toppen och 150 cm i botten för att skapa vertikala väggar på rampens insida. 

Bygglov klart för radhusområde vid Falkträsket

Bygglov klart för radhusområde vid Falkträsket

Contractor har beviljats bygglov för 18 nyproducerade radhus i området Jenkan 1 och Lambadan 1 vid Falkträsket. Varje radhus har fyra till fem lägenheter med en total boendeyta på 105 kvadratmeter per lägenhet och är av samma modell från Jörnträhus som byggdes 2018 i kvarteret Möjligheten på Morö backe. De nya radhusen är utrustade med solceller och laddboxar i carportarna för att underlätta ett miljöanpassat och klimatklokt boende.  

Vattenfalls fiskodling uppgraderas

Vattenfalls fiskodling uppgraderas

Contractor har fått klartecken att genomföra ett ovanligt projekt åt Vattenfall i Sundsvall. Med energiproduktionen i kraftdammar följer även krav på att odla fisk, som sätts ut för att bibehålla beståndet av bland annat lax och sik. Nu ska Vattenfalls fiskodling i Bergeforsen utökas med en ny hall där de 24 fisktrågen förvaras. Den nya hallen kommer att vara 73 meter lång och 20 meter bred och totalt är kontraktet värt cirka 21 miljoner kronor. 

Helrenoverat i miljonprojekthus

Helrenoverat i miljonprojekthus

I Umeå har Contractor avslutat ett stort lägenhetsprojekt åt det kommunala bostadsföretaget Bostaden på Ålidhem. Totalt handlar det om 105 lägenheter fördelat på tre huskroppar – alla miljonprojekthus byggda på 1960-talet – som i stort sett har helrenoverats. 

Ännu fler bostäder i Kåge

Ännu fler bostäder i Kåge

Contractor har fått klartecken för ännu ett stort bostadsprojekt i Kåge som går under namnet Birkarlen och kan ge över 200 lägenheter. I ett första skede gäller det ett bygglov för 80 lägenheter. Sedan tidigare har man fått i uppdrag att bygga kvarteret Kvarnbacken åt Skebo med cirka 70 hyresrätter i loftgångshus från Jörnträhus. 

Affär på 61 miljoner i Sundsvall

Affär på 61 miljoner i Sundsvall

Contractor Sundsvall har tecknat avtal för ett riktigt stort uppdrag åt beställaren Hedern Fastigheter. Totalt ska 24 nya radhus byggas i Sidsjö, just sydväst om Sundsvall, i en affär som är värd drygt 61 miljoner kronor.  

Eftertraktade lägenheter på gång i Vemdalen

Eftertraktade lägenheter på gång i Vemdalen

Contractor arbetar för ett levande Norrland – varje dag. Det är bland annat projektet i Vemdalen i Härjedalen ett utmärkt bevis för. Sedan i maj 2021 pågår arbetet med att bygga 30 nya lägenheter fördelade på sju huskroppar åt Peritas Fastigheter, i ett projekt som ska stå helt klart i juni 2022.